Kijk op kansen

Branding en communicatie in winkelstraten

Branding en communicatie in winkelstraten

Seinpost is erg actief in het winkelstraatmanagement in Amsterdam, met name in De Pijp. Sinds kort heb ik daar ook een aantal straten onder mijn hoede die ik ieder op hun eigen manier begeleid. Iedere straat kent namelijk zijn eigen problematiek en dynamiek, die altijd een andere aanpak vergt. Naast deze maatwerkoplossingen wordt de Seinpost-aanpak ook gekenmerkt door een inzet op branding en communicatie.  

Voordelen van een goed functionerende interne communicatiestrategie

Bij alle straten die we begeleiden proberen we de ondernemers dichter bij elkaar te brengen via nieuwsbrieven, gezamenlijke WhatsAppgroepen, websites en andere communicatie-initiatieven op internet. De eerste middelen zijn vooral bedoeld om de communicatie tussen ondernemers onderling op te schroeven en initiatieven te bundelen. Door deze interne communicatie op orde te krijgen kan er meer een straatgevoel ontstaan, wat belangrijk is voor de onderlinge saamhorigheid en de uitstraling naar de consument. Zo kan een gezamenlijke activiteitenkalender een ondernemer al helpen met het afstemmen van zijn kortingsacties op dat evenement. Daarnaast kan het ook gaan over prangende zaken als vals geld of overvallen en diefstallen in de straat. Deze communicatiestrategie draagt dus ook bij aan een verbeterde veiligheidservaring! 

 

Hoe online branding een winkelstraat verder kan helpen

Een goede onlinestrategie heeft daarnaast een heel ander doel. Waar winkeliers bij het internet toch in eerste instantie aan ‘concurrentie’ denken, kan een gezamenlijke website of een gedeeld Instagram-account ook vóór hen werken. Via deze onlinekanalen, onderdeel van de internetmarketing, kan een straat een heel eigen beeld presenteren, dat aansluit bij de klanten die ze graag zouden aantrekken in hun straat. Heeft jouw straat een rauw en alternatief karakter of zitten er toch meer duurdere en luxere merken? Zorg dan dat je online-uitingen passen in het beeld dat deze consumenten uitstralen. Bijvoorbeeld via de kleurstelling van je website, maar ook via de onderwerpen in je foto’s of de tone of voice in je teksten. Gebruik je bijvoorbeeld ‘u’ of ‘je’? Door op deze manier over de marketing van je straat na te denken, ben je veel beter in staat om de mensen te bereiken die je wilt bereiken. Een goede en herkenbare hashtag kan hier ook aan bijdragen en laat klanten interacteren met jouw straat. Op deze manier kunnen jouw klanten jouw marketing over gaan nemen en worden ze ambassadeurs van jouw straat.

 Een goede communicatiestrategie als uitgangspunt

Om een goede communicatiestrategie op te tuigen moet de straat ook weten wat het DNA is. Wat is de kracht van de straat? Maar ook: hoeveel weet je van je klanten? Waarvoor komen deze en kun je deze op een bepaalde manier definiëren of aanspreken? Dit zijn interessante vragen om samen op te pakken. Dit combineren we dan weer met onze ervaringen met winkelstraten, consumenten en leefstijlen, en kiezen we op deze manier voor de optimale strategie!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Braun via h.braun@seinpost.com of 06 8687 5825.

 

/>

Onze specialist(en)

Hugo Braun

Grensverleggende adviseur die altijd op zoek is naar (het geheim van) beleving

Tel. : 06 8687 5825 / 088 2100 226
Email : h.braun@seinpost.com