Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Hoe gegevens visueel worden

De 21ste eeuw is de eeuw waarin gegevens steeds visueler worden. Rapporten met alleen maar woorden en presentaties zonder beeldmateriaal zijn niet meer van deze tijd. De lezer wil in één oogopslag zien waar een stuk tekst over gaat. Vorig jaar kregen onze rapporten een frisse nieuwe huisstijl waarin we meer gebruik maken van beelden en minder tekst kunnen invoegen. De kracht zit hem in het visueel maken van gegevens.

Steeds vaker krijgen onze adviseurs de vraag van opdrachtgevers om gegevens over een centrumgebied in kaart te brengen. Een overleg gaat net iets makkelijker als er midden op tafel een kaart ligt die informatie geeft over het gebied. Bijvoorbeeld over de invulling van panden of over de passantenintensiteit in een winkelstraat. Een kaart zegt soms net wat meer dan gegevens in een vertrouwd Excelbestand.

Eerder dit jaar hebben een aantal collega’s van Seinpost de cursus Gebruik van ArcGIS Pro gevolgd. ArcGIS Pro is een desktopapplicatie die gebruikt wordt voor kaartvervaardiging, geavanceerde analyses en datamanagement. Voor ons is het maken van een kaart geen doel op zich maar een middel om tot een gedegen advies te komen. We maken daarom ook graag en steeds vaker gebruik van hulpmiddelen om data en gegevens inzichtelijk te maken.

Hoe mooi beeldende kaarten ook zijn, ze bestaan niet zonder de achterliggende data. Onze adviseurs kijken voor elke opdracht opnieuw wat nodig is om tot het beste resultaat te komen. Soms is dit een kaart en soms gewoon een ouderwetse, maar minstens net zo mooie, tabel.

Bent u benieuwd naar wat de kracht van een kaart voor de transformatie van uw (centrum)gebied kan doen? Neem dan contact met ons op.

Onze specialist(en)

Sanne Westerink

Doortastende adviseur met een frisse kijk op de opgaven in dorpen en steden

Tel. : 06 8684 8460
Email : s.westerink@seinpost.com