Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

PARK[ing] Day als onderdeel in transformatietraject Bloemerstraat

De Bloemerstraat in Nijmegen transformeert. Seinpost begeleidt die transformatie en zet daarbij verschillende instrumenten in. Placemaking is zo’n interventie die bijdraagt aan de (positieve)beeldvorming bij ondernemers en bezoekers.

 

Een evenement zoals PARK[ing] Day laat daarnaast ook zien dat het gebied van kleur en samenstelling verandert. En bewijst het effect van de aanpak. Hierdoor groeit het vertrouwen in de straat en komt de straat bij steeds meer (nieuwe) ondernemers en bezoekers op het netvlies te staan. Tijdens PARK[ing] Day werden parkeerplekken tijdelijk getransformeerd tot inspirerende mini pop-up-parkjes waar ruimte was voor picknicken, optredens, workshops, kunst en nog meer. Dit alles samengesteld met en door de ondernemers uit de straat.

 

PARK[ing] Day stimuleert ook (nieuwe) samenwerking. Ondernemers zoeken elkaar op en het organiserend vermogen neemt toe. De nieuwe verbanden die worden gesmeed zorgen er ook voor dat initiatieven zoals het vergroenen van de straat breed opgepakt worden. Ondernemers en bewoners slaan zelf de handen in elkaar om meer groen in de straat te realiseren en te onderhouden. Relatief kleine ingrepen als groene gevels, groene terraszuilen en miniparkjes tellen daarbij op tot een stevige impuls. Eentje die ook weer bijdraagt aan het herkenbaar maken van de gevoelde identiteit in de straat: een eigenzinnige, rauwe, maar ook groene straat.

    
PARK[ing] Day 2019

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met John Bardoel op 06 2252 7964.