Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

"Stedelijke ruimtes moeten ontworpen worden met en door mensen!"

Delaram Ashtari is deze maand gestart als specialist placemaking en participatie binnen ons team. Haar academische achtergrond ligt in stedelijke planning en design. Ze is betrokken geweest bij vele projecten op het gebied van ruimtelijke ordening. “Stedelijke ruimtes moeten niet ontworpen worden voor mensen. Maar ontworpen worden met en door mensen en gefaciliteerd door deskundigen“, vertelt Delaram.

 

Haar expertise ligt op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve participatieve tools; meer specifiek ‘urban games’. "Met behulp van gamification (gedragsstimulatie) probeer ik een podium te bieden voor de lokale bevolking om te communiceren, op te treden en te spelen met hun eigen stedelijke omgeving. Hier kunnen zij herinneringen opbouwen en het dagelijkse leven vieren. In elk project hebben we te maken met een unieke reeks lokale gemeenschappen en belanghebbenden. Het is dan aan mij om ze op een meeslepende en unieke manier aan te trekken." aldus Delaram. Ze heeft al aan diverse innovatieve tools meegewerkt zoals interactieve 3D modellen, collectieve digitale games en storytelling workshops. “Al deze tools dragen bij aan het opbouwen van gelijkheid tussen de lokale bevolking door middel van affiniteit en empathie.”

 

Promotieonderzoek

Delaram is altijd geïnteresseerd geweest in leren en onderzoek doen. Om haar kennis en analytisch vermogen te verrijken, deed ze haar promotieonderzoek naar hybride (fysieke/digitale) stedelijke ruimtes en smart citizenship aan de Universiteit van Teheran en de Universiteit van Utrecht. De resultaten van haar onderzoek zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd op verschillende internationale  conferenties  in Nederland, het VK, China, Portugal, Iran en Polen. "Werken bij Seinpost is een geweldige kans om een brug te slaan tussen onderzoek en de praktijk. Voor mij is elk project een actiegericht onderzoek en een geweldig leerplatform."

 

Stadsverkenner

Haar reis in Nederland begon vanuit Utrecht. Nu is ze gesettled in het bruisende Eindhoven op Strijp S. Ze noemt zichzelf een "international local", een stadsverkenner die elk moment gebruikt om haar leefomgeving te ontdekken en haar netwerk uit te breiden. Daarnaast heeft Delaram een passie voor beeldende kunst, tekenen, schilderen en illustratie. Ze houdt ervan om op een terras te zitten en haar perceptie van het stadsleven vast te leggen op haar iPad of op een stuk papier met aquarel en inkt.

 

Meer weten?

Gaat u graag het gesprek aan met Delaram? En wilt u meer weten over haar ervaring op het gebied van ruimtelijke orderning? Neem dan contact met haar op.

Delaram Ashtari

Delaram Ashtari

Stadsverkenner die elk moment gebruikt om haar leefomgeving te ontdekken en haar netwerk uit te breiden

Tel. : 06 8684 0387
Email : d.ashtari@seinpost.com