Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Wouter's eerste halfjaar bij Seinpost

Afgelopen maart is Wouter Hunnekens als adviseur van start gegaan bij Seinpost Adviesbureau. Een halfjaar later kijkt Wouter terug op deze periode. “Ik ben in een ontzettend warm bad terecht gekomen.”

Over de bedrijfscultuur en collega’s is Wouter erg enthousiast: “Het is een laagdrempelige organisatie in de goede zin van het woord. Iedereen is behulpzaam en heeft alle tijd voor je als je iets wilt vragen. Je wordt ook meteen betrokken bij veel projecten. Heel fijn natuurlijk als je nieuw bent.”

Wouter mocht meteen zijn kwaliteiten inzetten bij een breed scala aan projecten. Van supermarkt onderzoeken en het schrijven van centrumactieplannen voor winkelgebieden tot het actualiseren van horeca- en detailhandelsbeleid van een gemeente. “Wat vooral opvalt, is dat je je binnen veel projecten bezig houdt met een stukje proces en transformatie, je brengt verandering te weeg. Ons werk houdt namelijk niet op bij alleen onderzoek en advies. Dit is juist het startpunt om de beoogde doelen, die wij met betrokken stakeholders hebben opgesteld, daadwerkelijk te bereiken.”

Tijdens zijn stageperiode bij Seinpost was Wouter betrokken bij het straatmanagement in de Bloemerstraat in Nijmegen. Ook nu is Wouter weer vaak in Nijmegen te vinden. “Je zit niet alleen maar achter je bureau maar reist ook het hele land door. Van Amsterdam tot Nijmegen en van Tiel tot Tilburg. Zo zie je nog eens wat van Nederland.” Ook wordt Wouter ingezet in projecten bij ZKA. ZKA is onderdeel van Seinpost. “Door mijn inzet bij zowel Seinpost als ZKA heb ik geproefd aan de kennis en kunde die aanwezig is binnen deze twee bedrijven. Een mooie, veelzijdige leerschool.”

Wouter heeft voor Seinpost ook al een driedaagse cursus gevolgd voor ArcGIS Pro. GIS is een geografisch datasysteem dat gebruikt wordt voor het maken van kaarten en geavanceerde analyses. “De kracht van zo’n kaartje zit in het visueel maken van gegevens. Zo kan de lezer in één oogopslag zien waar een stuk tekst over gaat. Een kaart zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden.” Na een halfjaar is Wouter al een ware GIS-expert te noemen. “Steeds meer collega’s kloppen bij mij aan met de vraag of ik een aantal kaartjes en analyses kan uitvoeren. Helemaal goed natuurlijk want zo’n kaart zorgt voor een goede onderbouwing van ons advies.”

Wouter woont momenteel ook weer in Den Bosch waar hij drie jaar van zijn studentenleven heeft gewoond. “Een groot voordeel is dat ik lekker op de fiets naar het werk kan. Dankzij Seinpost ben ik ook weer teruggekeerd naar deze gezellige, Bourgondische stad.”

In zijn introductieartikel noemde Wouter zichzelf een echte bingewatcher en Netflix verslaafd. Door zijn fulltime baan heeft hij daar nu wat minder tijd voor. Maar vol enthousiasme zegt hij: “dat vind ik helemaal niet erg”. Wouter geniet van de leuke leermomenten met zijn collega’s en de vrijmibo’s die regelmatig voorbij komen.

Ben je benieuwd of een baan bij Seinpost bij jou past? Neem dan eens contact op met Wouter Hunnekens. Hij vertelt graag over zijn ervaringen binnen Seinpost.