Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Nieuwe Seinposter Ilse Vis: ‘Met een luisterend oor kom je een heel eind!’

 

De 30-jarige Ilse Vis is onlangs aan de slag gegaan bij Seinpost als winkelstraatmanager in Amsterdam voor de Albert Cuyp, Van Woustraat en de Ceintuurbaan. Ze vond haar plaats binnen het Seinpost-team nadat ze tijdens een ander overleg kennismaakte met Seinposter Lauren Bruijning. Met name de kritische vragen die door deze adviseur werden gesteld kon Ilse op prijs stellen. Zo ging het balletje rollen.

 

Zelf omschrijft Ilse zich als een geboren connector. Haar diverse achtergrond (opleiding in communicatie, werkervaring bij zowel ‘groene’ organisaties als commerciële bureaus) geeft haar dan ook de wijde blik die alles in perspectief zet. “In zet me graag in voor het verbinden van mensen en partijen. Met een luisterend oor kom je een heel eind. Ook in mijn werk voor Seinpost als winkelstraatmanager is het belangrijk om mensen bij elkaar te brengen.”

 

Gevarieerd en vernieuwend
In haar prioriteitenlijstje staan verbondenheid en duurzaamheid dan ook bovenaan. In een samenleving moet iedereen immers, het woord zegt het al, samen met elkaar leven. Dat betekent: niemand uitsluiten. “Dat noemen we ook wel inclusiviteit. Deze houding kan in veel projecten nóg meer aandacht krijgen, en dat zie ik onder andere als mijn taak.” En die diversiteit in doelgroepen heeft als bijkomend voordeel dat ook het aanbod voor het winkelende publiek van aanbieder tot aanbieder verschilt. Een aantrekkelijk perspectief voor winkelstraten. Want: hoe meer aanbod, hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Om de wereld te verbeteren, moet je klein beginnen. Een opgave die de Amsterdamse winkelstraatmanager ook in haar idealen terugziet. “Naast inclusiviteit vind ik duurzaamheid erg belangrijk. En dat is waar de hele wereld steeds meer naar toe gaat. En Nederland loopt op deze groene route voorop!”

Duurzaam, niet duurder
Duurzaamheid toepassen in een winkelstraat, hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat het niet te veel gaat kosten? Deze twee elementen hoeven helemaal niet tegenstrijdig te zijn. Zo is het niet alleen duurzamer om de vuilnisophaaldienst in een winkelstraat door één partij te laten doen in plaats van door drie verschillende bedrijven, het is ook nog eens schoner, efficiënter en logistiek verantwoorder. “Naast het verminderen van logistieke bewegingen kan ook het aanplanten van groen al een stap in die richting zijn. Maar die stappen moeten wel worden gezet.”

Milieu-onvriendelijke sleur openbreken, mensen verbinden en winkelstraten managen. Ilse doet het allemaal, en allemaal met een gezonde kritische blik en open houding. Welkom in het team!