Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Seinpost-adviseur keert terug op het nest

De adviseurs van Seinpost gaan bij iedere opdracht weer bijzonder betrokken en bevlogen aan de slag. Vergaderingen met bedrijven, buurtavonden met omwonenden, flyeren in de kou: alles wordt uit de kast gehaald om de gemeente, het bedrijf of welke partij dan ook tot volle tevredenheid bij te staan. Maar soms gaan de adviseurs nóg een stap verder. Brechtje Schildkamp van Seinpost heeft dat de afgelopen twee jaar laten zien bij de gemeente Barneveld.

Gedetacheerd vanuit Seinpost werkte zij daar drie tot vier dagen per week aan allerlei economische dossiers en vraagstukken. Nu zit haar periode erop en gaat ze zich weer volledig storten op haar werk binnen Seinpost 

Economische achtergrond

“Het liefst hadden we haar bij ons gehouden”, zegt Jan Wessels van de gemeente. De Seinpost-econoom weet haar weg uitstekend te vinden binnen de gemeentewereld, die vaak als bureaucratisch wordt gezien. “Daardoor wist ze vlot en efficiënt allerlei dossiers op te lossen die al langer op het gemeentehuis lagen. Mede door haar economische achtergrond kwam haar inzet hier uitstekend van pas.”

De Gelderse gemeente kent vrij veel economische activiteit. In het verleden werd er al vaker samengewerkt met Seinpost, dus voor Jan Wessels was het niet meer dan logisch om nu ook te bellen naar Waalwijk. “Ik heb zelf echt een persoonlijke voorkeur voor Seinpost, vanwege de betrokkenheid bij de materie”, legt hij uit. “We werken er al twaalf jaar mee samen. Ze leveren niet alleen maar een rapport af, maar ze profileren zich met een persoonlijke touch. Ze zitten diep in de materie en dragen goede oplossingen aan. Daarin steekt Seinpost voor mij met kop en schouders boven de rest van de bureaus uit.”

Meerdere projecten

Brechtje heeft onder meer twee grote projecten voor haar rekening genomen. Zo ontfermde zij zich over de herinrichting van het Dijkje, een winkelstraat die werd gethematiseerd naar het lokale historische verhaal van volksheld Jan van Schaffelaar.

Brechtje mobiliseerde de gemeente, bewoners, winkeliers, vastgoedeigenaren, de Barneveldse Middenstands Vereniging en Centrum Ontwikkeling Barneveld om gezamenlijk het gebied tot een belangrijke schakel in de routing van het Barneveldse centrum te maken. Een straat om te winkelen en een plek voor verblijf en ontmoeting.

Daarnaast stond ze aan de wieg van de lokale Bedrijven Investeringszone (BIZ) op één van de bedrijventerreinen. Met dit middel kunnen bedrijven zich samen sterk maken om knelpunten op te lossen die niet bij het takenpakket van de gemeente horen. “We zijn heel blij met het feit dat ze bij Seinpost zo handig contacten kunnen leggen”, zegt Jan. “Ook Brechtje is heel goed in het koppelen van inhoudelijke materie aan deze situatie. Ze stelt de vraag: wat willen we bereiken? En van daaruit denkt ze verder. Ze heeft echt veel verschillende disciplines in huis!” 

Big shoes to fill

Brechtje glundert als ze later de complimenten hoort. Zou ze niet vast willen blijven als beleidsadviseur economie bij Barneveld? “Nee hoor”, lacht ze resoluut. “Wij bieden bij Seinpost advies en inhoud, en nu komt er een vast iemand voor. Daar maak ik nu plaats voor. En ik heb in ieder geval een fantastische tijd gehad!”
Jan Wessels knikt. “Haar opvolger heeft big shoes to fill. We vinden het heel erg jammer dat ze teruggaat naar Seinpost. Maar natuurlijk komt er eerst een groot afscheidsfeest waar we Brechtje hartelijk gaan bedanken voor haar bewezen diensten.

Dit was Barneveld. Dankjewel Brechtje, dankjewel Seinpost!”

Onze specialist(en)

Brechtje Schildkamp

Communicatief vaardige adviseur die altijd gaat voor het optimale resultaat

Tel. : 06 1037 2979
Email : b.schildkamp@seinpost.com