Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Seinpost boekt als ‘stratenmaker’ resultaat in de aanpak van leegstand

Met de heropening van de Bloemerstraat in Nijmegen krijgt een nieuw transformatietraject van Seinpost vorm. De aanpak die adviseur John Bardoel hanteerde lijkt nieuwe grenzen van innovatie op te zoeken. Deze succesvolle handelswijze wordt door de provincie Gelderland zelfs als voorbeeldaanpak gezien. Wat is nu het bijzondere?

“We ontwikkelden voor de Bloemerstraat een compleet gebiedsprofiel”, leidt John in. “Dat profiel geeft de kansen en ontwikkelingsmogelijkheden aan voor het gebied, in combinatie met concrete acties.”
Een van die acties was het aantrekken van ondernemers. Maar in plaats van alleen maar te spreken met ondernemers uit de straat zelf, werd er ook buiten dat gebied gezocht. “We gaan in gesprek met ondernemers van wie we dachten: die zouden mooi in dit toekomstige plaatje passen. Dat doen we echt ‘in het veld’, in plaats van dat we zo’n profiel zittend achter ons bureau maken. Ook de andere werkzaamheden doen we ter plaatse: denk aan placemaking, waarbij we bijvoorbeeld de consument op een verrassende manier kennis laten maken met de straat om het imago positief te beïnvloeden. Of het aanpakken van het vastgoed, en het versterken van samenwerkingen. We richten ons ook op het beter benutten van de openbare ruimte, om de kwaliteit op te schroeven met bijvoorbeeld fraaie terrassen.”

 

Blossom

Deze benadering is behoorlijk vernieuwend, legt John uit. “Dat zit hem ook in de samenwerking met De Lindenberg en MOOD Conceptstore. Onder de naam Blossom zetten we kennis, onze netwerken en een flinke dosis creativiteit in. Blossom past ook bij de opgave waar we voor staan: de Bloemerstraat moet weer tot bloei komen. We leggen daarnaast lijntjes naar ondernemers voor wie de Bloemerstraat een interessante vestigingsplaats is. Via ‘mix & match-sessies’ koppelen we ondernemers aan panden.” Met resultaat: nieuwe ondernemers vestigen zich in de straat en ‘het verhaal’ zingt rond in de stad.

John Bardoel vertelt graag meer over deze manier van werken. Hij is te bereiken op j.bardoel@seinpost.com of 06 2252 7964.

Meer informatie op facebook: https://www.facebook.com/bloemerstraatbloeit

Onze specialist(en)

John Bardoel

Netwerker die out of the box denkt

Tel. : 06 2252 7964
Email : j.bardoel@seinpost.com