Kijk op kansen

voor economische vitaliteit en leefbaarheid

Seinpost-project in de prijzen: Grootste Stijger bij Nederland Schoon

De Ferdinand Bolstraat in Amsterdam is in de prijzen gevallen. De winkelstraat, onderdeel van het grotere woon- en recreatiegebied De Pijp in Amsterdam, wordt momenteel door Seinpost onder handen genomen. Dit jaar deden 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee aan de verkiezing. 

Organisatie Nederland Schoon ondervraagt de bezoekers van de zo’n 600 deelnemende straten op een onaangekondigd moment over hun beleving van de schoonheid in de straat. Anne van Santen, projectleider bij Nederland Schoon: “Als één straat zo’n prijs wint, is dat in het voordeel van het hele gebied. Het motiveert alle belanghebbenden om schoon nog hoger op de agenda te krijgen en een gezamenlijke aanpak uit te rollen.” 

Breed begrip

De Pijp heeft de hoogste bevolkingsdichtheid van onze hoofdstad en het minste aantal vierkante meter openbare ruimte per bewoner. Daarin het schoonheidsbeleid beïnvloeden, was dus een flinke klus. Via het actieplan ‘De Schone Pijp’ hebben ondernemers en bewoners in De Oude Pijp samen met stadsdeel Zuid de handen ineen geslagen om het probleem voor eens en altijd aan te pakken. “We vragen bezoekers naar hun rapportcijfer voor hun ‘schoonheidsbeleving’. En daar verstaan we heel veel dingen onder. Geen zwerfafval, dus geen rondvliegende plastic zakjes, maar ook schone winkelruiten en geen graffiti, bijvoorbeeld. Het is een breed begrip, en dat laten we ook bewust zo. Want alles werkt mee voor die perceptie.” 

Goed op de hoogte

Anne is heel positief over de rol van Seinpost in dit project. “Seinpost heeft hierin heel goed de rol van intermediair ingevuld tussen alle partijen. Het zijn echt winkelstraatmanagers, en dat is een heel succesvolle functie. De mensen van Seinpost zijn inhoudelijk heel goed op de hoogte en nemen het volledige reorganisatietraject uit handen. En ze zijn ongelooflijk goed in het projectmanagement!”

Bekroning

Lauren Bruijning van Seinpost: “We zijn heel trots op dit resultaat. Het Actieplan hebben we samen groots aangepakt: van flyers voor Airbnb-ers en prikacties tot bierviltjes met het logo van het plan. Nu zijn we gestegen van een 6,0 naar een 7,3, en daarmee is de prijs voor Grootste Stijger een bekroning op de inspanningen van alle betrokken partijen!” 

Meer informatie over de verkiezing: www. nederlandschoon.nl.

Onze specialist(en)