Kijk op kansen

Welkom in het team: Caroline Mies

Seinpost is blij om een nieuwe expert toe te voegen aan de groep adviseurs. De 25-jarige Caroline Mies werkt sinds 1 juni 2018 als junior-adviseur in het team Ruimte en Economie. Daarnaast sluit ze zich aan bij de winkelstraatmanagers van Seinpost in Amsterdam.

Caroline heeft zich al eerder gefocust op een winkelstraat in onze hoofdstad. Dat deed ze tijdens haar studie Sociale Geografie, waar ze zich inzette voor een winkelstraatvereniging. Na deze opleiding is ze zich gaan specialiseren in steden en heeft ze een onderzoeksmaster Urban Studies gevolgd.

“Ik ben gefascineerd door steden en het stedelijk leven”, zegt Caroline enthousiast. “Dat kwam in eerste instantie door films en muziek, waar het bruisende leven van steden zoals New York werd getoond. Later ben ik zelf naar grote diverse steden als Havana, Paramaribo, Istanbul en Pretoria gereisd. Fantastisch om te zien hoe mensen in steden over de hele wereld leven. Met verschillende achtergronden, culturen en belangen. Ook het belang van steden voor de opkomst van social movements is cruciaal. Door deze interesse ben ik me hierin verder gaan specialiseren”.

Pindakaas en olijfolie
Niet alleen heeft Caroline ervaring en kennis opgedaan in Nederland, ze heeft ook nog gewoond en gestudeerd in Engeland. Een groot deel van het derde jaar van haar opleiding Sociale Geografie bracht ze door in Manchester. Daarnaast heeft ze tijdens haar master ook nog op de Bartlett School of Planning gezeten van University College London. Haar masterscriptieonderzoek deed ze ook onder meer in Londen. “Dat was een fantastische tijd. Ik heb daar bijvoorbeeld veel geleerd over buurtidentiteiten. Dat hangt samen met heel veel facetten, zoals de opkomst van uiteenlopende consumptievormen. Denk aan farmers’ markets, speciaalbierbrouwerijen, olijfolie- en pindakaaswinkels en gespecialiseerde koffietentjes. Hoe trekt dit bepaalde groepen aan? Hoe produceert dit nieuwe vormen van urbaniteit? Dat soort vraagstukken”.

 


Roadtrip
In haar vrije tijd trekt de jonge adviseur er graag op uit om nieuwe plekken te ontdekken. “In Londen en Manchester ging ik elk weekend een nieuwe buurt verkennen. Vooral in London vond ik het bijzonder opvallend hoe elke buurt zijn eigen identiteit had. Deze traditie zet ik nu voort in Nederland, waar ik met mijn fietsje de buurten in Amsterdam ga verkennen. Of ik maak een roadtrip naar verder gelegen steden”.

Op naar meer
In de drie maanden die Caroline nu bij Seinpost werkt, heeft ze zich voornamelijk gericht op het winkelstraatmanagement. Dat smaakt naar meer: “Ik heb er heel veel zin in om steden nog meer te laten opbloeien. Met een open en energieke houding wil ik mensen meekrijgen om de schoonheid van hun stad te laten inzien. Dan ben ik gelukkig!”

 

Meer weten, neem contact op met Caroline Mies via c.mies@seinpost.com of 06 86 88 09 00.

Onze specialist(en)

Caroline Mies

Energieke adviseur die de stad laat opbloeien

Tel. : 06 8688 0900
Email : c.mies@seinpost.com